Preview Mode Links will not work in preview mode

Helt ärligt med Sebastian Stakset


May 8, 2020

2007 fick jag ett telefonsamtal inifrån djupet av en finsk fängelsebunker som kom att förvandla mitt liv.

Leo ”Kinesen” Carmona la upp programförklaringen till Kartellen under det samtalet. Svensk gangsterrap var född och svensk hiphophistoria var skriven. Men vad var i själva verket upprinnelsen till detta samtal?

Följ med på en makalös historia som tar sin början i en politisk landsflykt från Chile och slutar i ett livstidsstraff när Leo döms till anstiftan till mord på sin barndomsvän. Vad var det som hände egentligen? Kampen har varit politisk från början till slut. Vi förs igenom ett spännande samtal om hur sökandet efter lojalitet och identitet för Leo in på den kriminella banan. Hur smash and grab-kupper och rån förvandlas till skottlossningar och gangstermord.

Vi får i detalj höra hur Arlandarånet,  den största kuppen i Sveriges historia, egentligen gick till, om när Leo nästan blev mördad i Turkiet och hur korrumperade poliser erbjöd sig att avbeväpna hans fiender mot betalning.

Och en självsaneringshärva som saknar motstycke i nordisk kriminalhistoria. Välkommen till en värld som väldigt få människor blivit insläppta i.

Detta är historien om Leo ”Kinesen” Carmona.